logo

Rosa Novell

L’actriu Rosa Novell

In memoriam (1953-2015)

 

La vida s’omple de petits records que són íntims i van quedant llunyans amb el pas del temps però que en determinats moments retornen amb força per donar valor i sentit als nous esdeveniments.

Un dels moments que vaig viure més intensament l’escena teatral va ser l’any 1984 quan vaig poder gaudir d’una de les representacions de la Rosa Novell interpretant Els dies feliços de Samuel Beckett al Teatre Regina.  Era un cicle de teatre promogut per Joan M. Gual, unes actuacions que caldria mantenir en la memòria.  Varen ser 8 representacions dins del Cicle Teatre Obert del Centre Dramàtic de la Generalitat.

Jo, de petit, havia anat als cicles de teatre per a nois i noies impulsats per la revista Cavall Fort al Teatre Romea. Recordo que m’apassionaven les escenografies de telons i trompe l’oeil de Mestres Cabanes. Llavors, assitir a un teatre de l’absurd, a un monòleg, escenografia única corpòria i sense acció, única actriu a l’escena, atrapada al terra sortint només mig cos, en qui es centrava tota l’emotivitat interpretativa, em va commoure molt. Puc dir que, personalment, va representar fer el salt cap a l’adolescència en la meva relació amb el teatre. Em va fer entendre que hi havia un món escènic immens que calia descobrir.

Ara que ens ha deixat, vull retre-li homenatge amb aquest particular record.

Norbert Tomàs


Leave a Reply

*

captcha *