logo

qui sóc

x_MG_6455

 

Norbert Tomàs Bilbeny

 

Estudis d’Història de l’Art, Belles Arts i musicals. Màster de Direcció d’Alta Funció Directiva a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

 

La seva formació artística el vincula al món cultural i associatiu. Al llarg de més de 30 anys d’experiència associativa ha realitzat tota mena de tasques de gestió i direcció,  organitzant nombrosíssimes activitats culturals arreu de la geografia catalana, espanyola i de l’estranger. Ha format part dels equips directius de diferents entitats musicals, com Joventuts Musicals de Barcelona  (1986-1994) i ha estat membre fundador i secretari el Consell Català de la Música (1990-1995).

 

Paral·lelament a la seva activitat cultural, es dedica a la fotografia professional. L’any 1996 inaugura el seu estudi-plató, realitzant reportatges en l’àmbit editorial i publicitari, principalment. En aquest sector, ha estat president de l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya (1999-2007) i membre del Comitè Organitzador de Sonimagfoto (2000-2007). Ha participat com a ponent a congressos i seminaris. El 2010 edita el llibre documental i d’obra personal Escenografies de l’oblit. Ha estat co-editor de la tradicional publicació Calendari dels Pagesos. Recentment ha creat la societat Edicions Morera, S.L. per editar el tradicional Calendari l’Ermità (l’antic Ermitaño de los Pirineos creat el 1875) i altres publicacions de cultura tradicional i popular.

 

Ha estat Director General de Promoció i Difusió Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2011) i director del CoNCA-Consell Nacional de la Cultura i les Arts (2011-2013).

 

El 2014 va ser comissari de l’exposició La bellesa de la màquina. Fotografia industrial de Ramon de Baños (1890-1980) realitzada al Museu del Gas de Sabadell per Fundació Gas Natural Fenosa, exposició que va presentar-se a Sabadell, Igualada Palma de Mallorca i Sagunt.

 

El 2015 crea EDICIONS MORERA, S.L. la qual edita el tradicional Calendari de l’Ermità dels Pirineus, una de les publicacions més antigues de Catalunya amb més de 140 anys de trajectòria ininterrompuda. Amb aquesta impulsa  la Col·lecció d l’Ermità de llibres sobre temes relatius a la cultura popular, tradicional, astronómica o agraria.

 

w Retrat pp