logo

Llegat Estanislau Tomàs. La Farga Catalana

Donació del llegat Estanislau Tomàs Morera. La Farga Catalana

a la Societat Catalana de Tecnología de l’IEC

 

Discurs del president de l'IEC. d'esquerra a dreta, Núria Salán (secretària de la Societat Catalana de Tecnología), Norbert Tomàs, Joandomènec Ros (president de l'IEC), Frederic Luque (president de la SCT) i Jaume de Puig (vicepresident de l'IC i responsable de l'Arxiu de l'IEC).

Discurs del president de l’IEC.
D’esquerra a dreta, Núria Salán (secretària de la Societat Catalana de Tecnología), Norbert Tomàs, Joandomènec Ros (president de l’IEC), Frederic Luque (president de la SCT) i Jaume de Puig (vicepresident de l’IC i responsable de l’Arxiu de l’IEC).

 

Signatura del document de donació. Norbert Tomàs (donador del fons), Joan Domènec Ros (president de l'IEC) i Frederic Luque (president de la Societat Catalana de Tecnología).

Signatura del document de donació. Norbert Tomàs (donador del fons), Joan Domènec Ros (president de l’IEC) i Frederic Luque (president de la Societat Catalana de Tecnología).

 

 

 

El dia 21 de maig de 2015, Norbert Tomàs, en nom de la familia, ha fet donació del Fons Estanislau Tomàs Morera.La Farga Catalana a favor de l’Arxiu de l’Institut d’estudis Catalans.

Aquest és un llegat les seu pare, Estanislau Tomàs Morera (1924-2014), enginyer metal·lúrgic, que va ser fundador i president de la Societat Catalana de Tecnología, filial de l’IEC, des del 1986 fins el 2007.

L’acte de signatura s’ha fet a la Sala de la Presidència de l’IEC amb l’assistència del señor Joandomènec Ros (president de l’IEC), el senyor Frederic Luque (president de la Societat Catalana de Tecnología), el senyor Jaume De Puig (vicepresident de l’IEC i responsable de l’Arxiu) i la senyora Núria Salán (secretària de la SCT).

El fons conté expedients d’activitat d’investigació feta per ell sobre les fargues (articles, anotacions, fotografíes), els expedients d’activitat acadèmica relacionada amb el tema (jornades, congressos, etc.) i un fons bibliogràfic i d’articles. L’objectiu és posar-lo a disposició dels investigadors i del públic per l’estudi i la divulgació dels seu continguts. En el parlament, el senyor Joandomènec Ros va destacar la importancia del patrimoni industrial del nostre país i la poca consciencia que encara hi ha per preservar els arxius documentals industrials i per tant rebia amb molt d’interès aquest fons.

 


 

Leave a Reply

*

captcha *